De leukste Amerikaanse series jaren 90

Er zijn veel verschillende soorten Amerikaanse series jaren 90 waar je uit kunt kiezen. Veel mensen kijken nog wel eens met enige regelmaat naar deze series. Sommige series draaien tot de dag van vandaag nog steeds.

Amerika heeft heel wat verschillende series die we allemaal wel eens gekeken hebben. Daarom is het leuk om weer eens wat nostalgie naar boven te halen en te kijken welke series we vroeger allemaal keken.

12x De leukste Amerikaanse series van de jaren 90!

1. Family Matters 

Family Matters is een echte comedy serie die al sinds 1989 actief was. De 215 afleveringen zijn allemaal geschikt om naar te kijken als je er van houdt om eens goed te lachen. 

2. Saved by the Bell 

Ook Saved by the Bell is begonnen in 1989 net als Family Matters. Deze serie heeft 4 seizoenen waar heel wat mensen met smacht naar zaten te kijken. In totaal telt de serie 84 verschillende afleveringen. 

3. Boy meets World 

Boy meets World is één van de Amerikaanse series jaren 90 die ook erg goed om je lachspieren werkt. Het is namelijk een comedy serie. Deze serie heeft 7 seizoenen en 158 verschillende afleveringen. 

4. The Nanny

The Nanny is ook een comedy serie die het in de jaren 90 heel erg goed doet. Deze serie heeft 6 seizoenen en maar liefst 146 afleveringen waarin je ziet hoe de nanny precies te werk gaat. 

5. Friends

Een Amerikaanse serie die iedereen kent, is Friends. Friends is de serie die over een vriendengroep gaat en waarvan je 10 seizoenen hebt. Er zijn maar liefst 236 afleveringen waar je naar kunt kijken. 

Friends

6. Newsradio

Newsradio gaat over een fictieve radiozender. Uiteindelijk zijn er 5 verschillende seizoenen gemaakt van deze serie. Er zijn net iets minder dan 100 afleveringen gemaakt; 97 verschillende afleveringen. 

7. South Park 

South Park is een serie waar je echt van moet houden. De humor die er in voorkomt is niet voor iedereen weggelegd. Ze hebben wel meerdere awards gewonnen en er zijn maar liefst 26 seizoenen met 325 afleveringen. 

8. Step by Step 

Amerikaanse series jaren 90 waren helemaal in de tijd van de comedy. Step by Step is ook een comedy serie waar 160 verschillende afleveringen van zijn gemaakt. Het gaat om twee families die helemaal worden gevolgd. 

9. Tour of Duty

Tour of Duty was in de jaren 90 een echte dramaserie waardoor je regelmatig op het puntje van je stoel zat. Ze hebben 3 seizoenen gemaakt met 58 afleveringen. De Rollings Stones hebben nog een nummer voor deze serie gemaakt. 

10. Hunter 

Hunter was een Amerikaanse serie die vooral op drama sloeg. Het draaiden helemaal op een politieagent en hoe hij precies te werk ging. Er zijn 7 seizoenen van gemaakt met 153 afleveringen. 

11. Twin Peaks 

Het eerste seizoen van Twin Peaks was een erg groot succes. Het tweede seizoen was helaas een flop en toen zijn ze ook al gestopt met draaien. Ze hadden twee seizoenen gemaakt met 48 afleveringen. 

12. Angel 

Amerikaanse series jaren 90 waren helemaal in om over heftige dingen te gaan. Zo was Angel een goede serie om naar te kijken. De serie heeft 5 seizoenen met 110 afleveringen waar je naar kunt kijken. 

Amerikaanse series jaren 90 en nu

De Amerikaanse series jaren 90 zijn natuurlijk heel anders dan de series die er nu worden gemaakt. De series van nu zijn van veel hogere kwaliteit en dit kun je dan ook wel terug zien. De verhalen van oude series zijn wel goed. 

Iedere serie had een goed verhaal, waardoor je het op een fijne manier kon volgen. Het is daarom zeker leuk om weer eens opnieuw naar de wat oudere series te kijken om te opnieuw te kunnen beleven.

Picture of Jay
Jay

Schrijver Lifestyleguy.nl

Jay is een gepassioneerde schrijver en influencer, wiens expertise ligt in de wereld van lifestyle en entertainment. Als gewaardeerd lid van het Lifestyleguy.nl team deelt Jay regelmatig boeiende artikelen over de nieuwste trends en feitjes met betrekking tot celebrities, zowel nationaal als internationaal.

Naast zijn werk als schrijver, neemt Jay de sociale mediawereld stormenderhand over als een invloedrijk figuur. Zijn scherpe oog voor popcultuur en zijn vermogen om de nieuwste roddels te ontdekken, maken hem een favoriet onder zijn volgers.

Inhoud

Nieuwe blogs