Waarom kiezen voor een container huis

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende huizen waar je kunt wonen, zo ook een container huis. Omdat er een woning tekort is, worden er ook veel verschillende oplossingen geboden. Daarom is het goed om eens te kijken wat je zelf graag wilt.

Een container huis is een huis dat gemaakt is van een container. Hierdoor kun je in een container woning prima wonen. Een container kan omgebouwd worden en helemaal in je eigen stijl ingericht worden.

De wetgeving rondom een container woning

Je mag nooit zomaar ergens gaan wonen. Je kunt wel een container huis kopen, maar je moet er wel zeker van zijn dat dit volgens de Nederlandse wet toegestaan is. Je moet minimaal een omgevingsvergunning hebben als je een container woning wilt hebben.

Het is goed om te weten dat het per gemeente erg kan verschillen wat de precieze eisen zijn. Wil je graag een container huis bouwen? Informeer dan bij de gemeente welke mogelijkheden er zijn en welke vergunning je nodig hebt.

container-home

De voor- en nadelen van een container huis

Er zitten heel wat verschillende voordelen aan een container huis, maar er zitten ook nadelen aan vast. Het is goed om deze tegenover elkaar te zetten, zodat je weet of een huis container een goede optie is.

De voordelen van een container huis

 • Een huis van containers is milieuvriendelijk
 • De woning is in zijn geheel eenvoudig verplaatsbaar
 • Een container huis bouwen duurt veel minder lang dan een normaal huis bouwen
 • Wanneer een woning die gemaakt is van containers goed wordt geïsoleerd, kan dit veiliger voelen dan een normale woning. Dit komt door de stalen wanden
 • De woningen zijn vaak niet al te groot, waardoor je een tiny living kan creëren

De nadelen van een container woning

 • Er is nog geen groot aanbod voor container woningen. Het lage aanbod zorgt ervoor dat het een tijdje kan duren voordat je een woning vindt
 • Het isoleren van een container kan veel moeite en tijd in gaan zitten en meestal is de isolatie slechter dan in een normale woning
 • Als je echt een groot huis wilt hebben, is een container huis niet wat voor je. Meestal zijn de huizen 30 vierkante meter

container-home-small

Is een container woning iets voor mij?

Per persoon kan het aanzienlijk verschillen of een huis container iets voor je is. Het is goed om de voor- en nadelen na te lopen. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag erg groot wil wonen, dan is een container woning niets voor jou.

Ben je juist iemand die van tiny houses houdt, dan is een container woning zeker een aanrader. Het grootste voordeel is het feit dat een container kopen gewoon goedkoper is dan een normale woning. Het is wel belangrijk om je niet blind te stellen op de prijs.

Wil je meer weten over het leven in een container, bekijk dan deze video eens:

Een container woning: wat is het formaat?

Het formaat van een container woning kan per woning verschillen. Net als bij een normale woning kun je hier namelijk een keuze in maken. Hoe meer containers je aan elkaar wilt bouwen, hoe groter de woning uiteindelijk wordt. Meestal is een container woning tussen de 30 en 50 vierkante meter.

Wil je toch een container huis hebben die groter is dan dit? Dan is het een aanrader om eerst bij de gemeente te informeren over de mogelijkheden die er zijn. Niet elke gemeente wil dat deze woningen groter worden gemaakt en iedere gemeente kan hier andere regels voor hebben.

Wat kost een container huis?

De kosten van een container woning kunnen per woning verschillen. Hierbij moet er gekeken worden naar vele verschillende dingen zoals:

 • Het formaat van de woning
 • De eventuele isolatie die je toe wilt voegen
 • De afwerking van de containers
 • Het inrichten van de woning zal extra geld kosten

container-home-bouwen

De prijs zal dus afhangen van je eisen. Het is goed om met een projectontwikkelaar in gesprek te gaan en samen te bekijken welke opties er zijn. Vanuit daar kan er bepaald worden hoe de woning er uiteindelijk uit gaat zien.

Kan ik een hypotheek krijgen voor een container?

Voor een container woning is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen. Net als bij een normale woning, wordt het bedrag dat de container woning zal gaan kosten dan volledig vergoed.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de woning volledig uit je eigen zak te betalen. Een gemiddelde containerwoning kost rond de € 30.000. Hierbij wordt er per vierkante meter € 1000,- gerekend. Het container huis is dan volledig in je beheer en moet ook door jou onderhouden worden.

Picture of Jay
Jay

Schrijver Lifestyleguy.nl

Jay is een gepassioneerde schrijver en influencer, wiens expertise ligt in de wereld van lifestyle en entertainment. Als gewaardeerd lid van het Lifestyleguy.nl team deelt Jay regelmatig boeiende artikelen over de nieuwste trends en feitjes met betrekking tot celebrities, zowel nationaal als internationaal.

Naast zijn werk als schrijver, neemt Jay de sociale mediawereld stormenderhand over als een invloedrijk figuur. Zijn scherpe oog voor popcultuur en zijn vermogen om de nieuwste roddels te ontdekken, maken hem een favoriet onder zijn volgers.

Inhoud

Nieuwe blogs