We Fashion retour beleid: een stappenplan

Stappenplan

Voor dat geweldige feestje had je zes verschillende outfits besteld, maar eerlijk gezegd was dat misschien een tikkeltje overdreven. Uiteindelijk bleek je eerste keuze toch de beste te zijn. Maar wat moet je nu met die overige outfits?

Ons advies: retourneren natuurlijk! Vooral als je direct hebt betaald, zou het zonde zijn om dat geld niet terug te krijgen. Het retourneren van kleding kan misschien wat gedoe zijn en niet bepaald het leukste klusje, maar het is zonde als die kleding ongedragen in je kast blijft liggen. Dat maakt jou niet gelukkig, en de kleding al helemaal niet (als je gelooft dat kleding gevoelens heeft).

Stappenplan voor retourneren

In deze blog leggen we in een aantal handige stappen uit hoe je kleding kunt retourneren bij WE Fashion. Laten we beginnen bij het voorbereiden van de retourzending.

Stap 1: Retour voorbereiden

Je wilt je retourzending natuurlijk goed voorbereiden. De eerste stap is om je retour aan te melden. Dit kan op twee manieren:

Log in op je WE-account en volg de instructies.

Meld je retour aan met je ordernummer en e-mailadres.

Zodra je dit hebt gedaan, geef je op het retourformulier aan waarom je de items retourneert en welke specifieke artikelen je terugstuurt. Misschien is het omdat het te klein is of beschadigd. In dat geval kun je ook een ruil aanvragen.

Let op: je moet je retourzending binnen 60 dagen aanmelden. Na aanmelding heb je 14 dagen om de items terug te sturen. Dus als het die dag toevallig regent, kun je het nog even uitstellen.

Stap 2: Pakket verzenden

Als je het pakket hebt ingepakt, kom je waarschijnlijk ook een retourlabel tegen. Plak dit label logischerwijs op het pakket. Nu heb je twee opties:

PostNL: het retourlabel dat is meegeleverd, is geldig voor retourzendingen via PostNL. Breng het pakket naar het dichtstbijzijnde PostNL-punt. Het mooie is dat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Zorg er wel voor dat je aangeeft dat het een pakket van WE Fashion betreft.

Andere pakketdienst: misschien wil je om een bepaalde reden geen gebruik maken van PostNL. In dat geval kun je het pakket verzenden via een andere pakketdienst. Het retouradres is:

WE Fashion

o.v.v. webshop retouren

Antwoordnummer 56020

3506 VB Utrecht

Helaas worden de verzendkosten hiervan niet vergoed en moet je zelf de kosten betalen.

Stap 3: Terugbetaling

Bewaar het verzendbewijs totdat het pakket veilig is ontvangen en je je geld terug hebt gekregen. In principe ontvang je je geld terug zodra het pakket is ontvangen en verwerkt in het systeem.

Let op: als je items uit meerdere pakketten hebt, moet je ze afzonderlijk retourneren. Het ‘Save the turtles’-principe geldt helaas niet meer.

Retourneren in de winkel

Als je toevallig in de buurt bent van een WE Fashion-winkel, kun je het pakket ook daar retourneren. De stappen hiervoor zijn in principe hetzelfde als bij het retourneren via de post. Dus: meld je retour aan en vul het retourformulier in.

Verwacht niet dat je meteen je geld terugkrijgt. Pas nadat het pakket is verzonden door de winkel en is ontvangen in het distributiecentrum, wordt het geld teruggestort. In plaats van een verzendbewijs ontvang je een ontvangstbewijs.

Voordelen van online winkelen

Je vraagt je misschien af waarom je al die moeite zou doen als je ook gewoon naar een fysieke winkel kunt gaan en niets hoeft te retourneren. Nou, daar denken wij in sommige gevallen ook zo over. Toch zijn er talloze voordelen aan online winkelen, die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet. Niet om je te overtuigen, want dat is niet onze taak, maar om je te informeren, dat is wel onze taak.

#1 Ruime keuze

Online vind je alles wat je nodig hebt, van lange jurken tot sokken en van ondergoed tot luxe mantelpakken. Het probleem dat een item niet meer beschikbaar is in jouw maat kom je online minder snel tegen. In distributiecentra liggen ontzettend veel producten opgeslagen. En als het product er niet is, dan had je het vast al uitgefilterd voordat je het had gevonden.

#2 Altijd en overal

Een van de grootste voordelen van online winkelen is dat je het vanuit huis kunt doen. Je hoeft niet meer naar de stad te gaan en kunt gewoon vanuit je luie stoel bestellen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een smartphone, tablet of computer. Bovendien kun je winkelen wanneer het jou uitkomt, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

#3 Informatie en recensies

Een ander voordeel van online winkelen is dat je gemakkelijk toegang hebt tot productinformatie en recensies. Online winkels bieden gedetailleerde informatie over producten, inclusief afbeeldingen en specificaties. Daarnaast kun je recensies van andere klanten lezen voordat je een aankoop doet. Dit geeft je een goed idee van de kwaliteit en pasvorm van het product voordat je het koopt. In zekere zin is er al voor je gekozen. De talloze filteropties maken het overzicht bovendien wat behapbaarder.

Conclusie

In deze blog hebben we besproken hoe je kleding kunt retourneren bij WE Fashion. Het retourbeleid verschilt niet veel van dat van andere retailers, maar het is belangrijk om op bepaalde zaken te letten. Alleen retourzendingen via PostNL zijn bijvoorbeeld gratis en je hebt 60 dagen de tijd om je retour aan te melden.

Hoewel het misschien wat moeite kost, biedt online winkelen genoeg voordelen ten opzichte van winkelen in een fysieke winkel. De beschikbaarheid is over het algemeen groter en je kunt vanaf elke plek winkelen. Want eerlijk, heb jij zin om door de stromende regen of in de brandende hitte te gaan winkelen?

Foto van Jay
Jay

Schrijver Lifestyleguy.nl

Jay is een gepassioneerde schrijver en influencer, wiens expertise ligt in de wereld van lifestyle en entertainment. Als gewaardeerd lid van het Lifestyleguy.nl team deelt Jay regelmatig boeiende artikelen over de nieuwste trends en feitjes met betrekking tot celebrities, zowel nationaal als internationaal.

Naast zijn werk als schrijver, neemt Jay de sociale mediawereld stormenderhand over als een invloedrijk figuur. Zijn scherpe oog voor popcultuur en zijn vermogen om de nieuwste roddels te ontdekken, maken hem een favoriet onder zijn volgers.

Inhoud

Nieuwe blogs