verlengsnoer

Stel je voor, je bent lekker aan het gourmetten met de familie en dan kom je erachter dat het snoer van je gloednieuwe gourmetstel slechts één meter lang is. Wie bedenkt zoiets? Wij kunnen het je niet vertellen, maar we zijn het er wel over eens dat het behoorlijk irritant is.

Het is belangrijk om een verlengsnoer niet te verwarren met een stekkerdoos. Het verschil tussen de twee is dat je in een stekkerdoos meerdere stekkers kunt aansluiten, terwijl een verlengsnoer letterlijk een verlenging is tussen het stopcontact en de stekker en dus slechts één stekker van stroom kan voorzien. Hoe dan ook, met een verlengsnoer kun je je gourmetstel aansluiten. In deze blog lees je waar je er een kunt aanschaffen, en omdat het gourmetstel al duur genoeg was, richten we ons alleen op budgetopties.

Verlengsnoer van Action

Laten we beginnen met de favoriete winkel van veel Nederlanders: de Action. Hier vind je van alles en nog wat voor een lage prijs. Gelukkig heeft de Action ook een assortiment verlengsnoeren. We hebben een paar opties voor je op een rijtje gezet, zodat je gericht naar de Action kunt gaan zonder allerlei extra’s te kopen omdat je het verlengsnoer niet kon vinden.

Outdoor Verlengsnoer

Prijs: €19,95

Lengte: 15 meter

Laten we meteen beginnen met de duurste optie, maar deze is dan ook speciaal geschikt voor buitengebruik. Dit verlengsnoer is waterbestendig met een IP44-rating, wat betekent dat het bestand is tegen spatwater. Toch is het niet verstandig om het snoer in de stromende regen te laten liggen, omdat dit het risico op elektrische schokken vergroot. Met een lengte van 15 meter kun je echter wel je elektrische grasmaaier tot achterin de tuin gebruiken.

Verlengsnoer

Prijs: €5,98

Lengte: 5 meter

Voor iets meer dan een euro per meter krijg je een verlengsnoer van 5 meter, bedoeld voor binnengebruik. Dit zou voldoende lengte moeten zijn voor de meeste huishoudelijke klussen. Het snoer is wit van kleur en geaard, wat betekent dat het extra veiligheid biedt bij kortsluiting.

Andere Budgetopties

Omdat het assortiment van de Action beperkt is, geven we je nog een paar andere budgetopties van andere winkels.

Verlengsnoer van Lidl

Prijs: €14,99

Lengte: 4,5 meter

Dit verlengsnoer van Lidl valt op door zijn unieke ontwerp met meerdere contactdozen om de meter. Het is meer een combinatie van een stekkerdoos en een verlengsnoer, wat in sommige situaties handig kan zijn. Het snoer heeft echter geen geaarde contactdoos.

Verlengsnoer van Plus

Prijs: €44,99 Lengte: 25 meter

Dit verlengsnoer van Plus is aan de prijzige kant, maar met een lengte van 25 meter biedt het veel flexibiliteit, zowel binnen als buiten. Het snoer is echter niet geschikt voor langdurig buitengebruik vanwege het risico op beschadiging door vocht.

Koopgids voor Verlengsnoeren

Tot slot geven we een korte koopgids om je te helpen bij het kiezen van het juiste verlengsnoer:

  • Lengte: Meet de afstand tussen het stopcontact en het apparaat dat je wilt aansluiten om te bepalen welke lengte je nodig hebt.
  • Belastbaarheid: Controleer het maximale wattage dat het verlengsnoer aankan, vooral als je zware apparaten wilt aansluiten.
  • IP-rating: Als je het snoer buiten gebruikt, let dan op de IP-certificering om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor buitengebruik.
  • Veiligheid: Kies voor een snoer met een geaarde contactdoos en een stevige behuizing om veiligheidsrisico’s te minimaliseren.
  • Garantie: Controleer of het verlengsnoer wordt geleverd met garantie voor gemoedsrust bij eventuele problemen na aankoop.

Met deze tips kun je het juiste verlengsnoer kiezen en genieten van je volgende gourmetfeestje zonder beperkingen.