Vanharen retour beleid: een stappenplan

Stappenplan

Je bent vast bekend met de winkel: vanHaren, een gerenommeerde Nederlandse schoenenwinkelketen met een uitgebreid assortiment voor dames, heren en kinderen. Ze staan ​​bekend om hun betaalbare en trendy schoenen van diverse merken en stijlen, van casual tot formeel. vanHaren staat garant voor toegankelijke prijzen en biedt klanten de mogelijkheid om zowel online te winkelen als een van hun fysieke winkels te bezoeken.

Deze blog richt zich voornamelijk op online shoppers. Wat als je een paar schoenen hebt besteld dat niet aan je verwachtingen voldoet? Precies, dan moet je ze retourneren. Maar hoe werkt dat precies? Daarom ben je waarschijnlijk hier beland. We zullen je op een duidelijke manier begeleiden door de stappen, zodat je uiteindelijk je geld terugkrijgt of misschien een ander paar schoenen kunt aanschaffen.

Stapsgewijze retourprocedure

O, wat zijn we blij met vanHaren! In tegenstelling tot veel andere online winkels, hoef je hier geen ingewikkelde accountprocedures te doorlopen. Het enige dat je hoeft te doen, is het retourlabel plakken en het retourformulier invullen. Bijna dan, tenminste.

#1 Verzending via PostNL

Je hebt allereerst de optie om je pakket retour te sturen naar het dichtstbijzijnde PostNL-punt. Tegenwoordig zijn die er genoeg, dus je hoeft niet ver te zoeken. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

Vul het retourformulier in en geef aan welk item je retourneert en waarom. Misschien waren de schoenen te groot, te breed, te klein, etc. Voeg het formulier toe aan het pakket.

Pak de schoenen in de originele verpakking in een andere doos of verzendzak. Zorg ervoor dat alles goed is vastgeplakt om beschadiging tijdens de verzending te voorkomen.

Plak het retourlabel duidelijk zichtbaar op de buitenkant van het pakket.

Breng het pakket naar het dichtstbijzijnde PostNL-punt, waar je het gratis kunt afgeven. Je krijgt een verzendbewijs dat je moet bewaren totdat de retourzending is ontvangen.

#2 Verzending via DHL

Deze methode volgt dezelfde stappen als verzending via PostNL, maar nu gaat het pakket via een DHL Servicepoint. Er zijn meestal nog meer van deze punten beschikbaar dan bij PostNL, dus dat zou geen probleem moeten zijn.

#3 Ophaalservice

Als je niet in staat bent om het pakket naar een postpunt te brengen, biedt vanHaren een ophaalservice aan voor €1,50. Zo werkt het:

Maak een afspraak via de website voor een bepaald tijdstip en datum waarop de bezorger het pakket kan ophalen.

Zorg ervoor dat er op de afgesproken dag iemand aanwezig is om het pakket af te geven.

De ophaalservice is ook beschikbaar in de avonduren, zodat het voor de meeste mensen handig zou moeten zijn.

#4 Zelf verzenden

Als je het retourlabel bent kwijtgeraakt, kun je het pakket zelf verzenden. Aangezien het een antwoordnummer betreft, is dit ook gratis. Stuur het pakket naar:

vanHaren Schoenen bv

Antwoordnummer 10110

5140VB Waalwijk

Nederland

Het is echter wel handig om het retourformulier bij te voegen voor een vlotte afhandeling van de retourzending.

#5 Retourneren in de winkel

Als geen van de bovenstaande opties je aanspreekt of als je gewoon de winkel wilt bezoeken, kun je je schoenen (of ander item) retourneren in de winkel. Je kunt daar ook meteen je schoenen omruilen voor een ander paar.

Restitutie

In principe krijg je je geld terug op de manier waarop je hebt betaald. Dit kan via een bankoverschrijving zijn of door aanpassing van de factuur. In de winkel kun je er ook voor kiezen om contant geld terug te ontvangen. Houd er rekening mee dat het tot 14 dagen na het retourneren kan duren voordat je je geld terugkrijgt. Let op dat er waardevermindering kan optreden als de artikelen niet meer in originele staat zijn.

Retourvoorwaarden

Tot slot zijn er een paar retourvoorwaarden die vanHaren hanteert. Hier zijn er een paar:

Ruilen: Als je een artikel wilt ruilen, moet je dit in de winkel doen. Retourneer het artikel en bestel vervolgens een nieuw item.

Retourtermijn: Je hebt 60 dagen de tijd om artikelen te retourneren zonder opgaaf van reden. De termijn begint op de dag dat je het pakket ontvangt. Als je de herroeping binnen deze 60 dagen meldt, heb je nog eens 14 dagen om het product terug te sturen.

Garantie: Als een product bij aankomst defect is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Je kunt ook naar de dichtstbijzijnde winkel gaan om het defect te laten zien. vanHaren hanteert een wettelijke garantie van 2 jaar.

Hopelijk kun je nu gemakkelijk je vanHaren-product retourneren. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met de klantenservice van vanHaren.Picture of Jay
Jay

Schrijver Lifestyleguy.nl

Jay is een gepassioneerde schrijver en influencer, wiens expertise ligt in de wereld van lifestyle en entertainment. Als gewaardeerd lid van het Lifestyleguy.nl team deelt Jay regelmatig boeiende artikelen over de nieuwste trends en feitjes met betrekking tot celebrities, zowel nationaal als internationaal.

Naast zijn werk als schrijver, neemt Jay de sociale mediawereld stormenderhand over als een invloedrijk figuur. Zijn scherpe oog voor popcultuur en zijn vermogen om de nieuwste roddels te ontdekken, maken hem een favoriet onder zijn volgers.

Inhoud

Nieuwe blogs