Films en tv-programma’s met Henry van Loon

Henry van Loon is een Brabander met veel talent. Zo is hij een bekende stand-upcomedian, cabaretier en ook nog eens een goede acteur. Zijn acteercarrière begon met een kleine rol als de bestuurder van een auto in Pietje Bell 2, maar al snel mocht Van Loon steeds grotere rollen spelen. Benieuwd welke? Dan lees je het juiste artikel! Wij behandelen de vijf beste werken van Henry van Loon.

Henry van Loon

De beste films en tv-programma’s met Henry van Loon in de hoofdrol

Het Nederlandse multitalent is al sinds 2003 actief in de entertainmentindustrie. Hij laat velen van ons lachen met zijn werk. Zin in komedies en grappige droge opmerkingen? Benieuwd naar de beste Henry van Loon films en tv-programma’s? Lees dan snel verder om onze top vijf films en series te ontdekken. 

Snorrie (2020)

Snorrie is een korte tragikomedie van slechts 11 minuten waarin Freek (Henry van Loon) tijdens het uitruimen van zijn ouderlijk huis verrast wordt met een bezoekje van Snorrie (Wim Willaert), zijn beste vriend uit zijn kindertijd. Deze ontmoeting loopt al snel uit de hand wanneer er steeds meer onverwerkt leed van Snorrie naar boven komt. De korte film is zeker het bekijken waard. 

De Luizenmoeder (2018 - 2019)

De Luizenmoeder is een populaire Nederlandse komedieserie. De serie speelt zich af op basisschool De Klimop en is een ware satire van het gedrag van het schoolpersoneel en de ouders. De school heeft een zwaar jaar achter de rug en het is de taak van de schoolleiding om het nieuwe jaar fris en sterk van start te gaan. Henry van Loon speelt in deze serie de rol van Volkert, de nieuwe conciërge en de probleemoplosser van de groep. Het programma wordt gekenmerkt door de ongemakkelijke humor en sterke oneliners. 

De Boskampi’s (2015)

In de film De Boskampi’s heeft Rikkie (Thor Braun) iedereen wijsgemaakt dat zijn vader Paul (Henry van Loon) een maffiabaas is, om het pesten te stoppen. Maar dan duikt er een pester op uit zijn verleden die de waarheid kent en Rikkie kan ontmaskeren. Is hij in staat om zijn leugen in stand te houden? De Boskampi’s is de perfecte film voor het hele gezin. Gezellig met z’n allen op de bank lachen om de droge humor.

Gek van Geluk (2017)

In deze romantische dramafilm schrijft Lena (Plien van Bennekom) liedjes voor haar vriendin Valerie (Carly Wijs), een zangeres. Maar de kwaliteit van de liedjes neemt met de tijd af. Valerie vermoedt dat de romantiek en liefde Lena weer aan het schrijven zal krijgen en besluit haar te koppelen met Hugo (Matteo van der Grijn). In deze film speelt Henry van Loon een kleine rol, die van notaris, maar zijn acteervaardigheden spatten van het grote doek af!

Barrie Barista en het Einde der Tijden (2020)

Samen met Flip van der Kuil heeft Henry van Loon een absurdistische komedie gemaakt, waarin hij zelf de hoofdrol speelt. Barrie Barista en het Einde der Tijden volgt barista Barrie die koste wat het kost zijn koffietentje wil redden, terwijl de wereld om hem heen op instorten staat. Barrie is ervan overtuigd dat het perfecte bakkie koffie elke situatie kan verbeteren. Zijn klanten hebben echter andere prioriteiten nu de apocalyps voor de deur staat. Het optimisme en de goede bedoelingen van Barrie lijken al snel in rook op te gaan. 

Henry van Loon is een geweldige en grappige stand-upcomedian die zijn humor verwerkt in al zijn rollen. Heb je zin om te lachen om absurde en droge grappen? Dan is het zeker aan te raden om bovenstaande films en series te kijken. Veel kijkplezier! 

Picture of Jay
Jay

Schrijver Lifestyleguy.nl

Jay is een gepassioneerde schrijver en influencer, wiens expertise ligt in de wereld van lifestyle en entertainment. Als gewaardeerd lid van het Lifestyleguy.nl team deelt Jay regelmatig boeiende artikelen over de nieuwste trends en feitjes met betrekking tot celebrities, zowel nationaal als internationaal.

Naast zijn werk als schrijver, neemt Jay de sociale mediawereld stormenderhand over als een invloedrijk figuur. Zijn scherpe oog voor popcultuur en zijn vermogen om de nieuwste roddels te ontdekken, maken hem een favoriet onder zijn volgers.

Inhoud

Nieuwe blogs