babydoos

Gefeliciteerd! Je bent waarschijnlijk op deze blog beland omdat er een baby op komst is en je je afvraagt waar je een gratis babydoos kunt krijgen. Deze doos is bedoeld voor ouders die net een kind hebben gekregen of er binnenkort een verwachten. In de doos vind je verschillende babybenodigdheden, zoals luiers, babykleertjes, flesjes, speentjes, verzorgingsproducten en nog veel meer.

Het doel van de babydoos is om ouders te ondersteunen bij de zorg voor hun pasgeboren baby. Het concept komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit Finland en heeft zich verspreid naar andere landen, waaronder Nederland. In deze blog gaan we in op hoe je de babydoos van HEMA kunt aanvragen. En omdat we behulpzaam zijn, bieden we ook een aantal alternatieven aan.

Babypakket HEMA

HEMA is dé plek waar je allerlei benodigdheden voor je baby kunt vinden. Het assortiment van de winkel is enorm en omvat alles, van verschoningsmatten tot kleertjes, speentjes, hydrofiele doeken, thermometers, voedingskussens, ondergoed voor mama, boxkleden en huidolie. Het is begrijpelijk dat veel aanstaande ouders meteen aan HEMA denken als ze op zoek zijn naar een plek om een babydoos aan te vragen.

Helaas moeten we je teleurstellen, want je kunt geen babydoos meer bij HEMA krijgen. Dit was in het verleden wel mogelijk, maar om ons onbekende redenen hebben ze dit stopgezet. Daarom bieden we in deze blog alternatieven aan. Lees snel verder om te ontdekken waar je dan wel een babydoos kunt vinden.

Alternatieve plekken om een babydoos aan te vragen We bespreken waar en hoe je elders een babydoos kunt aanvragen, wat je kunt verwachten van de inhoud en meer.

Babypakket Kruidvat

Je kunt het babypakket van Kruidvat aanvragen met je Voordeelpas. Voorheen kon je dit gratis in de winkel ophalen en vervolgens thuis een account aanmaken. Tegenwoordig kun je ook thuis, online of via de app een account aanmaken.

Met een Voordeelaccount kun je in een paar stappen het babypakket aanvragen. Hoewel het geen babydoos wordt genoemd, noemt Kruidvat het een Blije Baby Voordeeltas. Kruidvat is ook een favoriet onder ouders vanwege de inhoud van deze tas, met onder andere lotiondoekjes, luiers voor pasgeborenen en Kruidvat Baby zeepvrije wasgel van 250 ml (als je hiervoor kiest). Genoeg reden om de tas op te halen, toch?

Babypakket Etos

Helaas lijkt het erop dat de voordelen tijdelijk niet meer beschikbaar zijn. Sinds 14 mei 2023 (ironisch genoeg op Moederdag) is het niet meer mogelijk om een Etos Babypakket aan te vragen. Het pakket dat je tijdens je zwangerschap kon aanvragen, lijkt ook verdwenen te zijn. Een gemiste kans voor Etos, wat ons betreft.

Babypakket Plus

Een onverwachte bron voor een babypakket is de Plus, ook wel bekend als de Kiekeboebox. Deze box heeft een waarde van €40,- en kun je tot maximaal 2 maanden na de geboorte van je kind aanvragen. De exacte inhoud is niet bekend, maar je kunt een hoop kraam- en babyproducten verwachten. Gezien het opschrift “Goed eten. Daar houdt je kleine van.” mag je aannemen dat het mogelijk iets met babyvoeding te maken heeft.

Babypakket Ouders van Nu

Van het platform Ouders van Nu kun je ook een babypakket en een zwangerpakket aanvragen, elk met verschillende inhoud. Het zwangerpakket bevat een tijdschrift, aanbiedingen en een hydrofiele doek. Het babypakket (babycadeau) bevat een groeimeter met stickers, een digitale groeikalender en een checklist voor de eerste vakantie met je baby. Wij vinden deze dozen meer een vorm van reclame dan echt nuttig tijdens de kraamtijd, maar er zullen zeker mensen zijn die er behoefte aan hebben.

Babypakketten ...

Het lijkt alsof mensen plotseling minder vrijgevig zijn geworden. Tal van winkels die eerder gratis babypakketten aanboden, bieden ze nu niet meer aan. Gelukkig zijn er nog een paar aanbieders die je wel kunnen helpen aan een dergelijke doos. Dit betekent niet dat babypakketten niet meer bestaan. Er zijn nog steeds tal van pakketten met handige benodigdheden voor de eerste periode met je baby, maar dan wel tegen betaling. Als aanstaande ouder koop je dit waarschijnlijk niet zelf, maar het is een geweldig cadeau voor een babyshower. Een babyshower? Ja, zeker. Lees verder om te ontdekken wat dat precies inhoudt.

Babyshower

Een babyshower is een feest ter viering van de aanstaande geboorte van een baby. Meestal wordt dit gehouden enkele weken voor de verwachte geboortedatum. Vrienden en familie komen samen om de aanstaande moeder te verwennen, advies te geven en cadeautjes te geven die van pas komen bij de zorg voor de nieuwe baby.

Geschikte cadeaus voor een babyshower zijn onder andere babykleding, luiers, babyverzorgingsproducten, speelgoed, dekens, fopspenen, babyboeken en babyaccessoires zoals slabbetjes en babylotions. Praktische cadeaus die de ouders kunnen helpen bij de verzorging van de baby zijn altijd een goede keuze. Een babypakket biedt natuurlijk een mooie mix van geschikte cadeaus waar je misschien zelf niet aan zou denken. Een babyshower kan voor aanstaande moeders soms onverwacht zijn, maar is zeker welkom. Met leuke baby-gerelateerde spelletjes en zoete lekkernijen ontstaat er een gezellige sfeer. Een mooi moment om de komst van de nieuwe baby te vieren.

Babydoos aanvragen

Ben je in verwachting of is je kindje bijna geboren? Dan is het altijd leuk om iets gratis te krijgen, maar het moet geen gedoe zijn. We raden aan om te kiezen voor de babydoos van Kruidvat of Plus, zodat je kunt genieten van leuke extraatjes.